venetie-piazza-san-marcovenetievenetie-carnavalvenetie-piazza-san-marco-wintercanal grande venetievenetie-gondelspiazza-san-marco-venetie-copyright stef demol

Museo Correr

In dit museum, op het Piazza San Marco in VenetiŽ, wordt de unieke Venetiaanse geschiedenis verteld, in beelden, schilderijen, munten, kaarten en bijzondere voorwerpen.

Een bezoek aan het museum is bijna alleen al de moeite waard vanwege het bijzondere uitzicht dat je vanuit de zalen en het cafe hebt op het Piazza San Marco. Vergeet ondertussen echter ook niet de collectie op waarde te schatten, met beelden van Antonio Canova, een schitterende Madonna met Kind van Bellini en Twee Venetiaanse dames van Carpaccio.

Venetie_museo-correr

Biblioteca Marciana
Tijdens je bezoek aan het Museo Correr kom je ook in de hal van Biblioteca Nazionale Marciana. Het is een van de oudste bibliotheken van ItaliŽ en de collectie klassieke teksten is een van de grootste ter wereld. De bibliotheek werd ooit gebouwd om de grote collectie boeken van Francesco Petrarca te kunnen huisvesten. In ruil voor een prachtig palazzo zou deze beroemde dichter het grootste deel van zijn verzameling aan de stad hebben afgestaan. De verzameling wordt al eeuwen uiterst vakkundig beheerd en aangevuld.

Venetie_museo-correr

De bibliotheek is helaas meestal alleen toegankelijk voor studenten en wetenschappers. Als bezoeker van Museo Correr kun je een klein stukje bezoeken. Bewonder de prachtige plafondschildering van Titiaan en de menselijke weergave van de wiskunde en de geometrie van Paolo Veronese.

TIP: met de Venice Museum Pass of de San Marco-museumkaart heb je gratis toegang tot Museo Correr en geen last van wachtrijen bij de kassa (skip the line!)

Museo Correr
Piazza San Marco 52, VenetiŽ†

(foto's Albert van den Boomen)

Venetie_museo-correr

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Venezia

Mooie beelden van Oliver Astrologo van het nog rustige VenetiŽ in de vroge ochtend en de oude ambachten die achter gesloten deuren nog altijd plaats vinden in VenetiŽ.