venetie-gondelsvenetie-carnavalcanal grande venetievenetie-piazza-san-marcovenetievenetie-piazza-san-marco-winterpiazza-san-marco-venetie-copyright stef demol

Ca' Rezzonico

Nieuwsgierig naar hoe de Venetianen nu echt woonden, in hun palazzi aan het Canal Grande? In Ca' Rezzonico waan je je even terug in de tijd!

Venetie_Ca_Rezzonico

In de kamers van Ca' Rezzonico lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Je bent terug in de achttiende eeuw, in kamers die precies zijn ingericht zoals het er toen in veel van de palazzi in VenetiŽ uitzag. Dit prachtige palazzo werd in eerste instantie gebouwd voor de familie Bon, maar helaas voor hen hield de inhoud van hun schatkist geen gelijke tred met de kosten voor de bouw. Nog voor ze er zelf van hadden kunnen genieten, moesten ze het gebouw alweer verkopen. Het huis kwam in handen van de bankiersfamilie Rezzonico, die er ook meteen haar naam aan gaf.

Tip van de redactie van Venetie-Nu: bestel je ticket voor Ca'Rezzonico online met korting ťn ontloop de wachtrijen! Studenten, 65-plussers en kinderen tot en met 14 jaar krijgen extra korting.

Bestel hier je ticket voor Ca'Rezzonico

Venetie_Ca-Rezzonico

Balzaal
Zie je je al door de balzaal zweven? Voel je je voeten wegzakken in het dikke tapijt en zie je al voor je hoe een theekransje er toen uit moet hebben gezien? Je droomt hier meteen weg bij schitterende baljurken en kamermeisjes. Vergeet echter ook niet oog te hebben voor de fresco's van Tiepolo in de Sala del Trono, die hij schilderde voor zijn eigen villa - en die dus zijn eigen persoonlijke voorkeur en smaak weergeven.

Ca' Rezzonico
Dorsoduro 3136, VenetiŽ

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Venetië - Venice - Venezia...

Venetie, prachtige stad aan de lagune. Met de gondels, Piazza San Marco en de Rialto-brug...