piazza-san-marco-venetie-copyright stef demolvenetie-gondelsvenetie-piazza-san-marco-wintervenetie-carnavalcanal grande venetievenetievenetie-piazza-san-marco

Ca d'Oro, het Gouden Huis

Ca' d'Oro, het Gouden Huis, is een van de meest bijzondere palazzi van VenetiŽ, met veel Byzantijnse invloeden en een prachtig uitzicht op het Canal Grande. Tegenwoordig is het een museum.

Het museum dankt zijn naam aan het feit dat de buitenzijde was versierd met bladgoud. Hoewel dit niet langer te zien is, kun je je nog wel voorstellen hoe indrukwekkend dit moet zijn geweest.

Tip van de redactie van Venetie-Nu: bestel je ticket online met korting ťn ontloop de wachtrijen! Studenten, 65-plussers en kinderen tot 18 jaar krijgen extra korting.†

Bestel hier je ticket(s) voor Ca' D'Oro

Venetie_ca-oro

Collectie
Ca d'Oro†biedt een enorme collectie religieuze kunst, met onder andere Annunciate en De dood van Maria van Carpaccio en een schitterend schilderij van de heilige Sebastiaan van Andrea Mantegna. Ook hier zijn Venetiaanse meesters als Titiaan, Bellini en Giorgione aanwezig.

Minstens zo mooi als de kunstcollectie is het uitzicht op het Canal Grande dat je vanuit de ramen en loggia's hebt. Wandel dus regelmatig even naar buiten om een mooie foto te maken!

Ca' d'Oro
Strada Nova 3932, VenetiŽ†

Venetie_ca-oro

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Venetië - Venice - Venezia...

Venetie, prachtige stad aan de lagune. Met de gondels, Piazza San Marco en de Rialto-brug...