venetie-piazza-san-marco-wintervenetiecanal grande venetievenetie-gondelspiazza-san-marco-venetie-copyright stef demolvenetie-carnavalvenetie-piazza-san-marco

Carnaval en Valentijnsdag gaan in 2018 goed samen in Venetie

Dit jaar maakt Valentijnsdag deel uit van het Venetiaanse carnaval (van 28 januari tot 14 februari). En wat is er nou romantischer en leuker dan met je geliefde(n) in deze periode naar Venetie te gaan en deel te nemen aan één van de vele Valentijnsactiviteiten op 14 februari.

Lido in love
Het carnaval van Venetie begint in 2018 op 27 januari en eindigt 13 februari. In deze periode valt ook Valentijnsdag en daar zijn de Venetianen zich goed bewust van. Zo staat op 14 februari het eilend Lido geheel in het teken van Valentijsdag. Er is de hele dag (van 11.00 tot 19.00 uur) een liefdesmarkt op Piazzale Santa Maria Elisabetta, om 16.30 uur vindt er een 'love-parade' plaats en vanaf 18.00 uur start in het Patronato Santa Maria Elisabetta de party 'Lido in Love'. Alle deelnemende restaurants op het eiland bieden geliefden een 'Spritz in Love', twee spritzen als welkomstdrankje.

Venetie_Lido-in-Love

Bal St. Valentijn
In het Palazzo Contarini della Porta di Ferro kan je voor 113 euro deelnemen aan een speciaal Valentijnsbal. Je wordt verwelkomd door gastheren en -vrouwen die gekleed zijn in prachtige Venetiaanse kostuums. Op de eerste etage krijg je een 'candlelite dinner' geserveerd, opgeluisterd door voorstellingen van Commeda dell'Arte acteurs en een liefdeverklaring van Othello aan Desdemona (uit een toneelstuk van Shakespeare). Na je diner kan je tot laat in de avond nog lekker dansen en drinken op de prachtig versierde begane grond van het paleis.

Een tochtje met een gondel hoort natuurlijk ook bij een romantische dag in Venetië. Dat kan zowel overdag maar ook 's avonds bij kaarslicht. Wat wil je nog meer op Valentijnsdag!

Venetie_Valentino-Valentijnsdag

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Tips en bezienswaardigheden

Venetië in vogelvlucht

Trekvogels vliegen over Venetië