piazza-san-marco-venetie-copyright stef demolvenetie-piazza-san-marcocanal grande venetievenetie-gondelsvenetievenetie-carnavalvenetie-piazza-san-marco-winter

Vaporetto - Waterbus in Venetie

Het openbaar vervoer in VenetiŽ bestaat niet uit bussen en treinen, maar uit†vaporetto's, grote boten die dienst doen als bus en verschillende haltes in de stad aandoen. Net als bij bussen zijn er verschillende lijnen. De drukste lijn is lijn 1, die het hele Canal Grande bevaart.

Kaartjes voor de vaporetto zijn niet goedkoop; voor een uur betaal je Ä 7,00. Wil je veel gebruik maken van de vaporetto, dan is het slimmer om een kaart voor 24, 36 of 72 uur aan te schaffen, of zelfs een weekkaart (7 dagen). Hiermee kun je onbeperkt gebruik maken van de vaporetti.

TIP: Sla twee vliegen in ťťn klap met de ACTV Combo! Hiermee kun je†onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer (ACTV-vaporetti en bussen) in de stad VenetiŽ, en van de waterbussen en de bussen in het Lido, op de eilanden in de lagune, Mestre en Marghera. Bovendien heb je met deze pas skip-the-line toegang tot de San Marco Basiliek en het Dogenpaleis (Pallazo Ducale)!

Koop hier je ticket voor openbaar vervoer, San Marco Basiliek en Dogenpaleis
Venetie_Vaporetto-lido

Meer informatie over de lijnen en routes van de vaporetti, de dienstregeling en eventuele werkzaamheden of stakingen vind je op†de website van ACTV,†de transportmaatschappij van†VenetiŽ.

Venetie_vaporetto-ponte-rialto

Venetie_Vaporetto-lido

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


VenetiŽ in vogelvlucht

Trekvogels vliegen over VenetiŽ