venetie-gondelsvenetie-carnavalcanal grande venetiepiazza-san-marco-venetie-copyright stef demolvenetievenetie-piazza-san-marco-wintervenetie-piazza-san-marco

Vaporetto - Waterbus in Venetie

Het openbaar vervoer in VenetiŽ bestaat niet uit bussen en treinen, maar uit†vaporetto's, grote boten die dienst doen als bus en verschillende haltes in de stad aandoen. Net als bij bussen zijn er verschillende lijnen. De drukste lijn is lijn 1, die het hele Canal Grande bevaart.

Venetie_Vaporetto-lido

Kaartjes voor de vaporetto zijn niet goedkoop; voor een uur betaal je Ä 7,00. Wil je veel gebruik maken van de vaporetto, dan is het slimmer om een kaart voor 24, 36 of 72 uur aan te schaffen, of zelfs een weekkaart (7 dagen). Hiermee kun je onbeperkt gebruik maken van de vaporetti.

Venetie_vaporetto-ponte-rialto

Meer informatie over de lijnen en routes van de vaporetti, de dienstregeling en eventuele werkzaamheden of stakingen vind je op de website van ACTV, de transportmaatschappij van†VenetiŽ.

Venetie_Vaporetto-lido

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Venezia

Mooie beelden van Oliver Astrologo van het nog rustige VenetiŽ in de vroge ochtend en de oude ambachten die achter gesloten deuren nog altijd plaats vinden in VenetiŽ.