venetie-piazza-san-marcocanal grande venetievenetie-piazza-san-marco-wintervenetie-carnavalvenetievenetie-gondelspiazza-san-marco-venetie-copyright stef demol

Vaporetto dell'Arte

Naast de gewone vaporetto's is er ook een kunst-vaporetto, de Vaporetto dellíArte, die je bij de mooiste musea en bezienswaardigheden langs het Canal Grande brengt.

Venetie_ov-vaporetto-dell-arte.jpgDeze bijzondere vaporetto (herkenbaar aan de rood met gouden kleur) heeft 80 zitplaatsen, allemaal voorzien van een eigen monitor. Bij je kaartje krijg je oordopjes, zodat je in een van de zes talen (Italiaans, Engels, Frans, Duits, Spaans en Russisch) naar de uitleg kunt luisteren. Daarnaast krijg je ook een plattegrond, een folder, een route en aanbiedingen van de aangesloten musea.

De vaporetto werkt als een hop-on-hop-off-bus; je kunt bij elke halte uitstappen, een of meer musea bezoeken, een kopje koffie drinken en weer aan boord stappen om op weg te gaan naar een volgende bezienswaardigheid.

De Vaporetto dellíArte vaart dagelijks van 10 tot 19 uur, met elk half uur een vertrek vanaf station Santa Lucia. Bij elke halte vertrekt er dus ongeveer elk half uur een boot naar de volgende stop. Een kaartje kost Ä 24,00 en is 24 uur geldig vanaf de eerste rit.

Meer informatie vind je op de speciale website van de Vaporetto dell'Arte.†

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


VenetiŽ in vogelvlucht

Trekvogels vliegen over VenetiŽ