venetie-gondelsvenetie-piazza-san-marcopiazza-san-marco-venetie-copyright stef demolcanal grande venetievenetie-carnavalvenetie-piazza-san-marco-wintervenetie

Bussen van/naar het vliegveld

Van en naar Aeroporto Marco Polo reis je met de Alilaguna, met de watertaxi of met de bus. Wie met de bus gaat, kiest buiten de terminal (exit B) lijn 5 van de Actv, de zogenaamde AeroBus, die je direct van het vliegveld naar de stad brengt.

Venetie_ov-bus.jpgDe bushalte is op Piazzale Roma, vanwaar je een van de vaporetto's kunt nemen naar de grote bezienswaardigheden in de stad. De reis duurt ongeveer 20 minuten. De dienstregeling kun je via deze link raadplegen.

Een kaartje kost Ä 6,00 voor een enkele reis; een retourtje kost Ä 11,00. Koop je ook meteen een kaartje voor de eerste vaporetto (vanaf Piazzale Roma), dan betaal je Ä 12,00. Kaartjes koop je op het vliegveld bij de speciale Hello Venezia-ticketpoints, of online via de website VeniceConnected.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Venezia

Mooie beelden van Oliver Astrologo van het nog rustige VenetiŽ in de vroge ochtend en de oude ambachten die achter gesloten deuren nog altijd plaats vinden in VenetiŽ.