piazza-san-marco-venetie-copyright stef demolvenetievenetie-piazza-san-marco-wintervenetie-gondelsvenetie-carnavalcanal grande venetievenetie-piazza-san-marco

Giardini Pubblici (van de Biennale)

De Giardini Pubblici, in het oosten van de stad, vormen het stadspark van VenetiŽ, Sinds 1895 bieden zij onderdak aan de Biennale. De tuinen bestaan echter al veel langer Ė sinds de tijd dat Napoleon hier voet aan wal zette. Hij was het die de tuinen liet ontwerpen en aanleggen.

Het gebied behoorde ooit toe aan vier kerken en drie kloosters, maar werd helemaal ingericht om te wandelen en even in het groen te kunnen zijn (iets wat namelijk niet meevalt in VenetiŽ). Nu kun je er wandelen, picknicken en hardlopen onder het toeziend oog van Garibaldi, die er is vereeuwigd in brons. Kinderen kunnen er naar hartenlust rennen en spelen.

Venetie_park-giardini-pubblici

Biennale
In de Giardini vind je het centrale paviljoen van de Biennale plus zoín 30 kleinere paviljoens, allemaal in de loop van de tijd gebouwd door verschillende landen die deelnamen aan de Biennale. Een aantal paviljoens zijn ontworpen door beroemde architecten. Zo is er een Nederlands paviljoen uit 1954, dat is ontworpen door Gerrit Rietveld. Zowel voor kunst- als natuurliefhebbers is dit tuinencomplex dan ook meer dan de moeite waard!

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Venezia

Mooie beelden van Oliver Astrologo van het nog rustige VenetiŽ in de vroge ochtend en de oude ambachten die achter gesloten deuren nog altijd plaats vinden in VenetiŽ.