venetie-gondelsvenetie-piazza-san-marcovenetie-carnavalvenetie-piazza-san-marco-wintervenetiepiazza-san-marco-venetie-copyright stef demolcanal grande venetie

Tuin van het Guggenheim Museum

De kunstcollectie van het Guggenheim-museum is meer dan de moeite waard, maar ook de tuin is bijzonder genoeg om niet over te slaan als je in Venetië bent. 

Venetie_park--guggenheim.jpgDe tuin ligt achter het Palazzo Ca’ Venier dei Leoni, waarin het museum is gevestigd en dat aan de andere zijde aan het Canal Grande grenst. Peggy Guggenheim woonde hier van 1948 tot 1979, toen ze overleed. Ze bracht uren door in haar schitterende palazzo en bracht hier de meest inspirerende kunstwerken bij elkaar.

Het verhaal gaat dat de tuin voor de naam van het palazzo heeft gezorgd. De vorige bewoners zouden namelijk een leeuw in de tuin hebben gehouden! Peggy Guggenheim gebruikte de tuin vooral om te genieten van het groen. Wie weet met welke beroemde kunstenaars ze hier gewandeld heeft…

Venetie_musea-Guggenheim-k-.jpgOok genoot ze buiten van haar hondjes, die overigens allemaal in de tuin begraven liggen. Peggy Guggenheim wilde zelf ook voor altijd in de tuin rusten; haar as is naast de hondjes begraven.

Vergeet tijdens je bezoek aan de tuin geen wens op te schrijven en aan de Albero dei Desideri, de Wensboom, te hangen – een kunstwerk dat Yoko Ono voor Peggy Guggenheim ontwierp.

De tuin is alleen te bezoeken met een kaartje voor het Guggenheim Museum, dat elke dag (behalve dinsdag) is geopend van 10.00 tot 18.00 uur.

Collezione Peggy Guggenheim
Dorsoduro 701-704, Venetië 

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Venezia

Mooie beelden van Oliver Astrologo van het nog rustige Venetië in de vroge ochtend en de oude ambachten die achter gesloten deuren nog altijd plaats vinden in Venetië.