www.venetie-nu.nl gebruikt cookies!

De websites van Stedenman gebruiken cookies (o.a. van Google) om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Klik op "Ja, ik ga akkoord!" om cookies te accepteren en de website volledig te gebruiken, of lees hier meer informatie voor een gedetailleerde beschrijving van de soorten cookies en te kiezen of u deze cookies wilt accepteren tijdens een bezoek aan deze site.
piazza-san-marco-venetie-copyright stef demolvenetie-piazza-san-marco-wintervenetie-lagune-eilandenvenetie-piazza san marcovenetiegondels-venetievenetie-piazza-san-marco-wintervenetie-canal-grandecanal grande venetiecarnaval-venetievenetie-carnaval

Venetiaanse rijst en erwten

Risi e bisi is een klassiek Venetiaans gerecht. Het zit ergens tussen soep en risotto in, doordat het iets droger is dan een soep en iets natter dan een risotto.

Venetie_recept-riso-e-bisiPorties: 4-6
Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 35-40 minuten

Ingredienten:
60 g boter
2 el extra vierge olijfolie
1 kleine ui, fijngesneden
120 g pancetta, in kleine blokjes gesneden
300 g verse of bevroren erwten
1,5 liter kippenbouillon, kokend
300 g risottorijst
60 g vers geraspte Parmezaanse kaas
ņkopje grof gesneden verse peterselie, om te garneren

Bereidingswijze
Smelt de boter met de olie in een steelpan op laag vuur. Voeg de ui toe en bak tot hij zacht en goudbruin is, ongeveer 10 minuten. Verhoog het vuur naar middelhoog, voeg de pancetta toe en bak goudbruin, ongeveer 5 minuten.

Voeg de erwten toe en breng ze op smaak met zout. Roer ze een minuutje of twee door met de uien. Voeg de helft van de kippenbouillon toe en laat 4-5 minuten sudderen. Voeg vervolgens de rijst toe samen met de rest van de bouillon, en laat rustig sudderen totdat de rijst zacht is maar nog wel een beetje stevig, 15-20 minuten.

Roer de kaas erdoor, en breng eventueel nog verder op smaak. Schep de risi & bisi in kommen, garneer met de peterselie en dien warm op.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


VenetiŽ in vogelvlucht

Trekvogels vliegen over VenetiŽ