www.venetie-nu.nl gebruikt cookies!

De websites van Stedenman gebruiken cookies (o.a. van Google) om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Klik op "Ja, ik ga akkoord!" om cookies te accepteren en de website volledig te gebruiken, of lees hier meer informatie voor een gedetailleerde beschrijving van de soorten cookies en te kiezen of u deze cookies wilt accepteren tijdens een bezoek aan deze site.
venetie-piazza-san-marco-wintervenetie-piazza san marcovenetie-lagune-eilandencarnaval-venetiegondels-venetievenetie-piazza-san-marco-wintercanal grande venetievenetie-canal-grandepiazza-san-marco-venetie-copyright stef demolvenetie-carnavalvenetie

Galani en carnaval

Bij het carnavalsfeest in VenetiŽ is het ondenkbaar dat er geen galani op tafel komt. Galani is niet meer dan gefrituurd deeg met poedersuiker, maar erg lekker!

Wat heb je nodig om Galani te maken:
Venetie_galani50 g boter, 500 g bloem, 1 zakje vanillesuiker, 3 hele eieren en 1 eidooier, 6 g bakpoeder, 70 g suiker, 25 ml grappa (of een andere likeur), snufje zout, plastic folie, olie om te frituren en poedersuiker.

Voeg alle ingrediŽnten samen in een kom. Kneed alles minstens 10 minuten goed met behulp van een keukenmachine of met de hand en maak er een bal van. Laat het deeg, ingepakt in plastic folie, minstens 30 minuten rusten. Rol het deeg uit (in porties) tot een dikte van 2 mm. Snij, het liefst met een zigzag wieltje, stroken van 5◊10 cm. In het midden maak je nog twee parallelle sneden van een paar centimeter in de lengterichting.

Frituur de Galani met twee of drie tegelijk aan beide kanten in de olie tussen de 170įC en 180įC. Als ze goudkleurig worden, zijn ze klaar en leg je ze, om uit te lekken, op een stuk keukenpapier. Bestrooien met poedersuiker en buon appetito! (recept is van mjam taart).

Hoe maak je galani

Leuke video die laat zien hoe je galani maakt. Zonder ondertiteling maar dat doet er in dit geval niet toe. Het is slechts ter inpiratie.†

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Venezia

Mooie beelden van Oliver Astrologo van het nog rustige VenetiŽ in de vroge ochtend en de oude ambachten die achter gesloten deuren nog altijd plaats vinden in VenetiŽ.