venetie-piazza-san-marcopiazza-san-marco-venetie-copyright stef demolvenetievenetie-carnavalvenetie-gondelscanal grande venetievenetie-piazza-san-marco-winter

Galani en carnaval

Bij het carnavalsfeest in VenetiŽ is het ondenkbaar dat er geen galani op tafel komt. Galani is niet meer dan gefrituurd deeg met poedersuiker, maar erg lekker!

Wat heb je nodig om Galani te maken:
Venetie_galani50 g boter, 500 g bloem, 1 zakje vanillesuiker, 3 hele eieren en 1 eidooier, 6 g bakpoeder, 70 g suiker, 25 ml grappa (of een andere likeur), snufje zout, plastic folie, olie om te frituren en poedersuiker.

Voeg alle ingrediŽnten samen in een kom. Kneed alles minstens 10 minuten goed met behulp van een keukenmachine of met de hand en maak er een bal van. Laat het deeg, ingepakt in plastic folie, minstens 30 minuten rusten. Rol het deeg uit (in porties) tot een dikte van 2 mm. Snij, het liefst met een zigzag wieltje, stroken van 5◊10 cm. In het midden maak je nog twee parallelle sneden van een paar centimeter in de lengterichting.

Frituur de Galani met twee of drie tegelijk aan beide kanten in de olie tussen de 170įC en 180įC. Als ze goudkleurig worden, zijn ze klaar en leg je ze, om uit te lekken, op een stuk keukenpapier. Bestrooien met poedersuiker en buon appetito! (recept is van mjam taart).

Hoe maak je galani

Leuke video die laat zien hoe je galani maakt. Zonder ondertiteling maar dat doet er in dit geval niet toe. Het is slechts ter inpiratie.†

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Venetië - Venice - Venezia...

Venetie, prachtige stad aan de lagune. Met de gondels, Piazza San Marco en de Rialto-brug...