www.venetie-nu.nl gebruikt cookies!

De websites van Stedenman gebruiken cookies (o.a. van Google) om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Klik op "Ja, ik ga akkoord!" om cookies te accepteren en de website volledig te gebruiken, of lees hier meer informatie voor een gedetailleerde beschrijving van de soorten cookies en te kiezen of u deze cookies wilt accepteren tijdens een bezoek aan deze site.
venetie-canal-grandevenetie-piazza-san-marco-wintervenetie-piazza-san-marco-wintervenetiepiazza-san-marco-venetie-copyright stef demolvenetie-lagune-eilandencarnaval-venetievenetie-carnavalcanal grande venetievenetie-piazza san marcogondels-venetie

Recept voor Venetiaanse focaccia

Deze Venetiaanse focaccia wordt vooral met Pasen geserveerd, maar is het hele jaar door verkrijgbaar in VenetiŽ. Je eet de focaccia bijvoorbeeld bij het ontbijt, gedoopt in een caffelate (koffie verkeerd) en als tussendoortje, eventueel besmeerd met jam. Je kunt de focaccia zelf maken. Daarvoor heb je wel veel tijd nodig om het deeg te laten rijzen.

Venetie_Recepten_Focaccia_VenezianaRecept voor 1 focaccia met een diameter van 26 cm.
Voorbereiding: 30 minuten
Rusttijd:
1 uur 50 minuten
Bereiding: 40-50 minuten

IngrediŽnten
20 gram verse bakkersgist (of 8 gram instantgist)
2 dl melk
500 gram bloem
4 eierdooiers
120 g boter op kamer temperatuur + 5g om in te vetten
150 g suiker
4 el rum, kirsch en/of droge marsala
geraspte schil van 1 biologische citroen
1 theelepel fijn zout

De bovenlaag
1 eierdooier
1 el melk
50 gram amandelen

Bereiding
Los de verse gist op in een kom met de helft van de lauwe melk. Voeg 150 gram bloem toe en kneed kort. Dek af en laat 20 minuten rusten. Voeg de eierdooiers, de boter, de suiker, de rest van de melk en de bloem, de rum, de citroenschil en het zout toe. Kneed goed met je handen (of in een keukenmachine met kneedhaken). Dek het deeg af met plasticfolie en laat 1 uur rijzen op een warme plek (dicht bij een radiator of in een lauwwarme over 50ļC). Kneed opnieuw 1 minuut met je handen of in een keukenmachine.

Leg het deeg in een ingevette en met bloem bestuifde bakvorm met een diameter van 20 cm. Dek af met plasticfolie en laat opnieuw 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor tot 180ļC. Snijd in het deeg een kruis. Meng de losgeklopte eierdooier met de melk en bestrijk daarmee de bovenkant van het deeg. Bestrooi met de grofgehakte amandelen en bak 40-50 minuten. De focaccia is klaar als een prikker er schoon uitkomt.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


VenetiŽ in vogelvlucht

Trekvogels vliegen over VenetiŽ