venetievenetie-gondelsvenetie-piazza-san-marco-wintervenetie-piazza-san-marcovenetie-carnavalcanal grande venetiepiazza-san-marco-venetie-copyright stef demol

Capitool Venetië & Veneto

Het aantal bezienswaardigheden in Venetië is eindeloos. Aan de Piazza San Marco, het hart van de stad, staan de grote Basilica San Marco, die bijna niet in één keer te bezichtigen is, het Dogenpaleis, winkels en restaurants. 

Venetie_Boeken_Capitool_Venetie_VenetoRomantisch en toeristisch
Geen toerist kan Venetië hebben verlaten zonder een tochtje met een gondel te hebben gemaakt. Door zijn afwisselende karakter is Veneto een van de boeiendste regio's van Italië. De oude steden, elk met hun eigen historie, liggen verspreid over het schitterende landschap.

De Capitool Reisgids Venetië & Veneto
In de reisgids is Venetië opgedeeld in vijf wijken, met een apart deel over de Lagune-eilanden. Veneto is opgedeeld in De vlakte van Veneto, Verona en het Gardameer en de Dolomieten. Elk gebied wordt in een apart hoofdstuk beschreven.

Ieder hoofdstuk bevat foto's, illustraties en kaarten, opengewerkte tekeningen en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden en driedimensionale beelden van historische wijken. Voor liefhebbers is er een aantal wandelingen uitgestippeld.

Ook heeft deze reisgids een handige uitneembare kaart. Met de frisse nieuwe lay-out, nieuwe hotel- en restaurantpagina's, verbeterde kaarten en nieuwe reisroutes heeft de reisgids een complete make-over gekregen.

Capitool Venetië & Veneto
Susie Boulton & Christopher Catling
Unieboek|Het Spectrum, 2023
ISBN 9789000386918
€ 28,99

Bestel Capitool Venetië bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Venetië - Venice - Venezia...

Venetie, prachtige stad aan de lagune. Met de gondels, Piazza San Marco en de Rialto-brug...