venetievenetie-piazza-san-marco-wintervenetie-gondelscanal grande venetiepiazza-san-marco-venetie-copyright stef demolvenetie-piazza-san-marcovenetie-carnaval

Verrassend VenetiŽ

Over VenetiŽ zijn al veel boeken en reisgids geschreven. In Verrassend VenetiŽ laat auteur Evert de Rooij zien dat de lagunestad niet alleen een schitterende buitenkant heeft, met prachtige palazzo's, kerken, pleinen, gondels en kanalen. Aan de hand van mooie verhalen vol spanning en romantiek wordt duidelijk dat het hier gaat om een stad vol mensen van vlees en bloed en word je een kijkje gegund wat er zich allemaal achter de monumentale gevels heeft afgespeeld.

Venetie_verrassend-evert de rooijAan de hand van zeven stadswandelingen door de 'sestieres' (wijken) van VenetiŽ loop je door de stad en gaat er een heel nieuwe wereld voor je open. De wandelingen voeren door de wijken Cannaregio, Castello, Dorsoduro, San Polo, San Marco, het Lido en het eiland Giudecca.

Waar had de schilder Tintoretto zijn atelier en in welke kerk werkte hij maar liefst dertig jaar? Hoe komt het oorspronkelijk Venetiaanse woord getto aan zijn betekenis? Waar haalt de in VenetiŽ woonachtige Amerikaanse detectiveschrijfster Donna Leon haar inspiratie vandaan? Waarom moest de schilder Crivelli ooit inderhaast zijn geboortestad verlaten?

Is de geheimzinnige lege plek naast het echtpaar Strawinksy inmiddels opgevuld? En kun je de lokaties terugvinden van scenes uit films als The Tourist en Dood in VenetiŽ? Allemaal vragen waarop je in dit boek over het verrassend andere VenetiŽ de antwoorden kunt vinden, waardoor je als bezoeker en liefhebber van VenetiŽ een onvergetelijk beeld krijgt.

Evert de Rooij (1952) studeerde Sociale Geografie, maar reisde als wielerjournalist door de wereld. Hij verloor zijn hart in ItaliŽ, waarover hij als freelancer schrijft. Hij schreef o.a. ook een boek over het Gardameer (Lago di Garda - een meer vol verhalen)

Verrassend VenetiŽ
Evert de Rooij
Edicola, 2016
ISBN 9789492199928
Ä 19,95

Bestel Verrassend VenetiŽ bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


VenetiŽ in vogelvlucht

Trekvogels vliegen over VenetiŽ