piazza-san-marco-venetie-copyright stef demolvenetiecanal grande venetievenetie-gondelsvenetie-piazza-san-marcovenetie-piazza-san-marco-wintervenetie-carnaval

Dominicus - Noordoost-Italië

Verbaas je over de uitgestrekte schoonheid van de Alpen, vergaap je aan de kunstschatten in Padua of bezoek het waterrijke Venetië. Het kan in het noordoosten van Italië allemaal! Deze regio biedt fantastische mogelijkheden voor afwisselende vakanties en boeiende stedentrips. 

Venetie_Boeken_Dominicus_Noordoost_ItalieDe Alpenketens en de grillige Dolomieten in het noorden zijn een mekka voor wandelaars, mountainbikers, wintersporters en andere bergliefhebbers. In de laagvlakten aan de voet van de bergen zijn er historische steden als Verona en Venetië, terwijl de lange zandstranden ten oosten van Venetië ’s zomers uitnodigen tot zwemmen en zonnebaden.

In het uiterste oosten vind je in de buitenbeentjes Triëst en Grado nog Habsburgse invloeden terug, want dit gebied behoorde eeuwenlang tot het Oostenrijks-Hongaarse rijk. Deze reisgids van Dominicus beschrijft de noordoostelijke regio’s Veneto en Friuli-Venezia Giula, inclusief de belangrijkste steden vanaf Verona tot en met Triëst en de bergketens in het noorden.

Dominicus - Noordoost-Italië
Guido Derksen
Dominicus, 2021
ISBN 9789025765255
€22,99

Bestel Dominicus Noordoost-Italië bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Venezia

Mooie beelden van Oliver Astrologo van het nog rustige Venetië in de vroge ochtend en de oude ambachten die achter gesloten deuren nog altijd plaats vinden in Venetië.