piazza-san-marco-venetie-copyright stef demolvenetie-gondelsvenetiecanal grande venetievenetie-piazza-san-marco-wintervenetie-carnavalvenetie-piazza-san-marco

VenetiŽ - zeven wandelingen

ĎOver VenetiŽ is al zo veel in druk verschenen dat ik in mijn beschrijving niet breedvoerig wil zijní, schreef Goethe al in 1786 in zijn ĎItaliaanse Reisí. Waarom hebben we dan toch weer een boek aan die inmiddels onafzienbare berg toegevoegd?

Venetie_Boeken_Evert_de_Rooij_VenetieOmdat je als toerist, overdonderd door alle pracht en praal van de stad der dogen, vaak alleen de buitenkant ziet van de doorluchtige Republiek, ĎLa Serenissimaí. Als toerist vergaap je je aan de palazzoís, de kerken, de gondels, de kanalen en de Piazza San Marco. Overweldigd door al dat moois vergeet je wel eens dat VenetiŽ geen Madurodam op ware grootte is, maar een stad vol mensen van vlees en bloed. Met talloze verhalen, vol spanning en romantiek.

In dit rijk geÔllustreerde boek word je aan de hand van zeven aaneengesloten stadswandelingen door de Ďsestieresí (de wijken) van VenetiŽ een kijkje gegund in wat er zich allemaal achter die monumentale gevels heeft afgespeeld. En dan gaat er ineens een heel nieuwe wereld voor je open. Verrassend VenetiŽ!

Evert de Rooij (1952) studeerde Sociale Geografie, maar reisde als wielerjournalist door de wereld. Hij verloor zijn hart in ItaliŽ, waarover hij als freelancer schrijft. Hij schreef o.a. ook een boek over het Gardameer Lago di Garda - een meer vol verhalen†en over VenetiŽ in Verrassend VenetiŽen over de streekVeneto.

VenetiŽ
Zeven wandelingen door de verzonken stad
Evert de Rooij
Passepartout Reizen
ISBN 9789493259126†
Ä22,50

Bestel VenetiŽ bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Venezia

Mooie beelden van Oliver Astrologo van het nog rustige VenetiŽ in de vroge ochtend en de oude ambachten die achter gesloten deuren nog altijd plaats vinden in VenetiŽ.