venetievenetie-carnavalvenetie-piazza-san-marco-winterpiazza-san-marco-venetie-copyright stef demolvenetie-piazza-san-marcovenetie-gondelscanal grande venetie

Venetië - zeven wandelingen

‘Over Venetië is al zo veel in druk verschenen dat ik in mijn beschrijving niet breedvoerig wil zijn’, schreef Goethe al in 1786 in zijn ‘Italiaanse Reis’. Waarom hebben we dan toch weer een boek aan die inmiddels onafzienbare berg toegevoegd?

Venetie_Boeken_Evert_de_Rooij_VenetieOmdat je als toerist, overdonderd door alle pracht en praal van de stad der dogen, vaak alleen de buitenkant ziet van de doorluchtige Republiek, ‘La Serenissima’. Als toerist vergaap je je aan de palazzo’s, de kerken, de gondels, de kanalen en de Piazza San Marco. Overweldigd door al dat moois vergeet je wel eens dat Venetië geen Madurodam op ware grootte is, maar een stad vol mensen van vlees en bloed. Met talloze verhalen, vol spanning en romantiek.

In dit rijk geïllustreerde boek word je aan de hand van zeven aaneengesloten stadswandelingen door de ‘sestieres’ (de wijken) van Venetië een kijkje gegund in wat er zich allemaal achter die monumentale gevels heeft afgespeeld. En dan gaat er ineens een heel nieuwe wereld voor je open. Verrassend Venetië!

Evert de Rooij (1952) studeerde Sociale Geografie, maar reisde als wielerjournalist door de wereld. Hij verloor zijn hart in Italië, waarover hij als freelancer schrijft. Hij schreef o.a. ook een boek over het Gardameer Lago di Garda - een meer vol verhalen en over Venetië in Verrassend Venetië en over de streek Veneto.

Venetië
Zeven wandelingen door de verzonken stad
Evert de Rooij
Passepartout Reizen
ISBN 9789493259126 
€22,50

Bestel Venetië bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Venetië - Venice - Venezia...

Venetie, prachtige stad aan de lagune. Met de gondels, Piazza San Marco en de Rialto-brug...