canal grande venetievenetie-piazza-san-marcovenetie-carnavalvenetie-piazza-san-marco-wintervenetie-gondelsvenetiepiazza-san-marco-venetie-copyright stef demol

Met het vliegtuig naar VenetiŽ

VenetiŽ is een heerlijke plek om te verblijven. Natuurlijk wil je graag zo voordelig mogelijk vliegen naar dit prachtige stukje ItaliŽ. Vanaf welke vliegvelden in Nederland vlieg je naar VenetiŽ en hoe kun je voordelige vliegtickets vinden? Je kunt er hier alles over lezen.

Vanaf welke vliegvelden vlieg je naar VenetiŽ?
Vanuit Nederland kun je vanaf Schiphol Airport rechtstreeks naar VenetiŽ vliegen. Dit doe je onder andere met de airlines KLM, Alitalia, EasyJet en Transavia. De reis duurt dan iets minder dan 2 uur. Vanaf Eindhoven Airport is het ook mogelijk om met Ryanair en Transavia naar VenetiŽ te vliegen. Dit is eveneens een rechtstreekse vlucht en deze duurt ruim 1,5 uur.

Woon je dichtbij Brussel (Charleroi) of DŁsseldorf (Weeze)? Dan zijn BelgiŽ en Duitsland ook zeker geschikt en in sommige gevallen goedkoper voor een rechtstreekse vlucht naar VenetiŽ.

Vliegvelden van VenetiŽ
In de omgeving van VenetiŽ zijn twee luchthavens te vinden. Dit zijn Marco Polo Airport en Treviso Airport. Treviso Airport is een kleine luchthaven en wordt veelal gebruikt door budgetmaatschappijen zoals Transavia, Ryanair en Germanwings. Dit vliegveld ligt op 35 kilometer afstand van VenetiŽ. Marco Polo Airport ligt dichterbij, op 13 kilometer afstand van het centrum van VenetiŽ, en is bovendien een stuk groter.

Venetie_vliegen-vliegveld-marco-polo

Hoe is het vervoer naar het centrum?
Vanaf Marco Polo Airport kun je VenetiŽ uitstekend met de bus bereiken. De ATVO-bus rijdt regelmatig tussen Marco Polo Airport en het centrum van VenetiŽ. Een kaartje kost ongeveer Ä 8,- (enkele reis). Er rijdt geen trein. Het vliegveld ligt 10 kilometer van de stad (over water). Over de weg bedraagt de afstand ongeveer 13 kilometer. Ben je romantisch aangelegd? Dan kun je een boottocht naar VenetiŽ zeker overwegen.

Met de watertaxi ben je het snelste in de stad. Deze snelle boten brengen je direct naar je eindbestemming in VenetiŽ, maar daar hangt wel een stevig prijskaartje aan. Afhankelijk van het aantal personen en waar je in VenetiŽ moet zijn betaal je tussen 100 en 160 euro per enkele reis. Een goedkoper alternatief vormen de gele waterbussen van Alilaguna. Hier betaal je ongeveer 15 euro voor een enkeltje en 27 euro voor een retour. Vanaf het vliegveld is het 10 minuten lopen naar de kade waar de veerboten vertrekken. De Alilaguna stopt onder andere bij het Piazza San Marco en Rialto.

Taxi
Een taxi brengt je in ongever 20 minuten van VenetiŽ Marco Polo Airport naar de stad. Via Transferz (voorheen TaxiTender) kun je vooraf exact zien wat jouw taxirit van of naar de luchthaven bij VenetiŽ kost. Je weet zo precies wat je kwijt bent en de chauffeur staat op tijd te wachten op de luchthaven of pikt je op de afgesproken tijd op bij je hotel of appartement.

Bekijk hier de prijzen voor taxiritten vanaf luchthaven Marco Polo naar VenetiŽ

Venetie_taxi

Treviso Airport
Vanaf Treviso Airport is er een rechtstreekse verbinding met de bus naar VenetiŽ mogelijk. De rit duurt ongeveer een uur en kost 12 euro. Je kunt ook eerst naar het station van Treviso reizen en dan de trein pakken naar station VenetiŽ Santa Lucia. De ATVO-bus brengt je naar Piazzale Roma, vanwaar je de waterbus naar het centrum kan nemen. Een kaartje kost Ä 30,- en kan van tevoren online gekocht worden.

Taxi
Een taxi brengt je in ongever 40 minuten van VenetiŽ Treviso Airport naar de stad. Via Transferz kun je vooraf exact zien wat jouw taxirit van of naar de luchthaven bij VenetiŽ kost. Je weet zo precies wat je kwijt bent en de chauffeur staat op tijd te wachten op de luchthaven of pikt je op de afgesproken tijd op bij je hotel of appartement.

Bekijk hier de prijzen voor taxiritten vanaf luchthaven Treviso Airport naar VenetiŽ

Venetie_treviso-airport

Goedkope vliegtickets voor een trip naar VenetiŽ
Natuurlijk wil je zo voordelig mogelijk naar VenetiŽ op vakantie. Daarom doe je er goed aan vooraf je vliegtickets te reserveren. Doe dit zo vroeg mogelijk, want een last minute ticket is vaak stukken duurder. Ben je niet gebonden aan schoolvakanties? Boek dan op een doordeweekse dag en buiten de vakanties. Dit scheelt je al snel tientallen euro's.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Venetië - Venice - Venezia...

Venetie, prachtige stad aan de lagune. Met de gondels, Piazza San Marco en de Rialto-brug...