venetie-gondelspiazza-san-marco-venetie-copyright stef demolvenetie-piazza-san-marcovenetie-piazza-san-marco-wintercanal grande venetievenetievenetie-carnaval

Vliegveld Marco Polo - VenetiŽ

Vliegveld Marco Polo is het enige vliegveld dat echt in VenetiŽ†ligt. Het ligt 13 kilometer van het centrum†als je over de weg reist†en 10 kilometer als je over water verder reist.†

Vanaf Marco Polo Airport kun je VenetiŽ op verschillende manieren bereiken. De ATVO-bus rijdt regelmatig tussen de luchthaven en het centrum van VenetiŽ. Een kaartje kost ongeveer Ä 8,- (enkele reis). Er rijdt geen trein. Het vliegveld ligt 10 kilometer van de stad (over water). Over de weg bedraagt de afstand ongeveer 12 kilometer.

Alilaguna
Een goed alternatief vormen de gele waterbussen van Alilaguna. die je via vaste routes naar verschillende plekken in de stad brengen. Hier betaal je ongeveer 15 euro voor een enkeltje en 27 euro voor een retour. Vanaf het vliegveld is het 10 minuten lopen naar de kade waar de veerboten vertrekken. De Alilaguna stopt onder andere bij het Piazza San Marco en Rialto.

Met de watertaxi ben je het snelste in de stad. Deze snelle boten brengen je direct naar je eindbestemming in VenetiŽ, maar daar hangt wel een stevig prijskaartje aan. Afhankelijk van het aantal personen en waar je in VenetiŽ moet zijn betaal je tussen 100 en 160 euro per enkele reis.

Taxi
Een taxi brengt je in ongeveer 20 minuten van VenetiŽ Marco Polo Airport naar de stad. Via Transferz (voorheen TaxiTender) kun je vooraf exact zien wat jouw taxirit van of naar de luchthaven bij VenetiŽ kost. Je weet zo precies wat je kwijt bent en de chauffeur staat op tijd te wachten op de luchthaven of pikt je op de afgesproken tijd op bij je hotel of appartement.

Bekijk hier de prijzen voor taxiritten vanaf luchthaven Marco Polo naar VenetiŽ

Venetie_taxi-vliegveld

Parkeren
Wil je met de auto naar VenetiŽ, dan kun je bij het vliegveld ook veilig parkeren. Er zijn plekken voor zowel kort- als langparkeerders. Meer informatie over Aeroporto Marco Polo vind je op de website van de luchthaven.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Venezia

Mooie beelden van Oliver Astrologo van het nog rustige VenetiŽ in de vroge ochtend en de oude ambachten die achter gesloten deuren nog altijd plaats vinden in VenetiŽ.