venetie-piazza-san-marco-wintervenetie-gondelspiazza-san-marco-venetie-copyright stef demolvenetie-piazza-san-marcocanal grande venetievenetievenetie-carnaval

Vliegveld Treviso Airport

Onder andere Transavia en Ryanair vliegen naar Treviso Airport, zo'n 20 kilometer ten noorden van Venetië. Vooral lowcost-vliegtuigmaatschappijen als Ryanair en Wizz Air vliegen op Treviso Airport.

Vanaf de luchthaven in Treviso rijden er bussen naar Venetië en vice versa. Meestal sluit de dienstregeling precies aan op de aankomende en vertrekkende vluchten. Ook kun je met de bus naar het station van Treviso en van daaruit met de regionale trein naar Venetië (Station Venezia Mestre (30 minuten) en Station Venezia Santa Lucia (35 minuten)).

Een bus van ATVO brengt je van de luchthaven van Treviso naar het Piazzale Roma in Venetië, vanwaar je de vaporetto kunt nemen. De reis duurt een klein uurtje en kost  € 10,00 voor een enkele reis. Een retourtje kost € 18,00 - en bij meerdere kaartjes krijg je een beetje korting. Kijk voor meer informatie op de website van de ATVO.

Venetie_treviso-airport

Taxi
Een taxi brengt je in ongeveer 40 minuten van Venetië Treviso Airport naar de stad. De prijs voor een taxi naar Treviso is € 15, voor een taxirit naar Mestre (bij Venetië) betaal je ongeveer € 60. Een taxi voor drie of vier personen naar het centrum van Venetië kost gemiddeld € 75.

Via Transferz (voorheen TaxiTender) kun je vooraf exact zien wat jouw taxirit van of naar luchthaven Venetië Treviso Airport kost. Je weet zo precies wat je kwijt bent en de chauffeur staat op tijd te wachten op de luchthaven of pikt je op de afgesproken tijd op bij je hotel of appartement.

Bekijk hier de prijzen voor taxiritten vanaf luchthaven Treviso Airport naar Venetië

Venetie_Treviso_Airport

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Venetië in vogelvlucht

Trekvogels vliegen over Venetië