venetie-piazza-san-marcovenetie-gondelscanal grande venetievenetie-piazza-san-marco-winterpiazza-san-marco-venetie-copyright stef demolvenetie-carnavalvenetie

Alilaguna - van het vliegveld naar VenetiŽ

De boten van Alilaguna verbinden vliegveld Marco Polo met het centrum van†VenetiŽ. Elke 10 minuten vertrekt er een boot van de aanlegsteiger bij de luchthaven naar†VenetiŽ.†

Venetie_reizen-naar-Alilaguna.jpgUiteraard gaan er vanaf vliegveld Marco Polo ook bussen naar het centrum van VenetiŽ, maar de tocht met de Alilaguna over water is veel leuker! Je voelt de wind, ziet de meeuwen over de golven scheren, ruikt het water en ziet de koepels en daken van VenetiŽ aan de horizon verschijnen.

Er zijn drie verschillende lijnen:
*linea blu (blauwe lijn), die onder andere naar Giudecca, de Fondamente Nuove, Piazza San Marco en het Lido vaart
*linea arancio (oranje lijn), die oonder andere naar San Stae, Rialto en Ca' Rezzonico vaart
*linea rossa (rode lijn), met stops bij onder andere Murano, Piazza San Marco en het Lido.

Kijk voor de precieze afvaarttijden vanaf het vliegveld en de verschillende opstapplaatsen in de stad zelf op de website van Alilaguna. Via deze website kun je ook kaartjes kopen, zowel enkele reis als retour. Dat kan ook nog ter plekke, zowel bij de ticket points bij de grotere afvaartplaatsen als aan boord.†Aan boord betaal je een euro per persoon meer dan bij de ticket points.

Online kost een enkele reis van vliegveld naar VenetiŽ†Ä 14,00. Voor een retourtje betaal je online Ä 25,00.†

Venetie_openbaar vervoer-Alilaguna

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Venezia

Mooie beelden van Oliver Astrologo van het nog rustige VenetiŽ in de vroge ochtend en de oude ambachten die achter gesloten deuren nog altijd plaats vinden in VenetiŽ.