venetievenetie-carnavalvenetie-piazza-san-marco-winterpiazza-san-marco-venetie-copyright stef demolvenetie-piazza-san-marcovenetie-gondelscanal grande venetie

Met de trein

VenetiŽ is prima per trein bereikbaar. Vanuit grote steden als Florence, Bologna, Milaan en Verona vertrekken zelfs hogesnelheidstreinen (le frecce), die je comfortabel en snel op de plaats van bestemming brengen.

Venetie_reizen-naar-trein.jpgVanaf het Gardameer
Ook vanaf het Gardameer is VenetiŽ prima met de trein bereikbaar. Vanuit Desenzano del Garda en Peschiera del Garda vertrekken zowel snelle intercity- als goedkopere stoptreinen.

Kijk voor de precieze dienstregeling van alle treinen van en naar†VenetiŽ op de website van Trenitalia. Hier kun je aan de hand van de gewenste datum en tijd precies zien welke trein je naar†VenetiŽ brengt.

Station
Treinreizigers komen in VenetiŽ aan op het station Santa Lucia, waarvandaan de vaporetto je meteen verder de stad in voert. Let dus op als je een kaartje boekt: als je Venezia Mestre kiest (wat bij internationale treinreizen soms de enige optie is), ben je nog altijd op het vasteland en moet je per trein of bus nog een stukje verder reizen om de stad zelf te bereiken.

Wil je helemaal vanuit Nederland naar†VenetiŽ treinen? Plan dan via Treinreiswinkel.nl je route.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


VenetiŽ in vogelvlucht

Trekvogels vliegen over VenetiŽ