venetiepiazza-san-marco-venetie-copyright stef demolvenetie-gondelscanal grande venetievenetie-piazza-san-marco-wintervenetie-carnavalvenetie-piazza-san-marco

Proseccoroute

De Veneto staat bekend om de prosecco. Hier groeien de druiven waarvan de bruisende wijn wordt gemaakt. Het hart van het proseccogebied ligt tussen Conegliano en Valdobbiadene, twee fraaie plaatsen die worden verbonden door een prachtige proseccoroute, de Strada del Prosecco en Vini dei Colli.

Venetie_excursies--prosecco.jpgKlik hier voor de routekaart

De route brengt je van Conegliano via Collabrigo, Rua di San Pietro di Felettoe en Refrontolo naar Solighetto, waar Villa Brandolini staat, de thuisbasis van het Consorzio Tutela Prosecco Conegliano Valdobbiadene DOCG.

De route wordt vervolgd via Farra di Soligo, Col San Martino, Colbertaldo, Cartizze en Santo Stefano, waar het uitzicht misschien wel het allermooist is. Van daaruit is het nog maar een klein eindje naar Valdobbiadene.

Uiteraard biedt de kaart ook een mooie route voor iedereen die vanuit Valdobbiadene weer terug wil rijden naar Conegliano. Ook zijn er drie thematische routes.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Venezia

Mooie beelden van Oliver Astrologo van het nog rustige VenetiŽ in de vroge ochtend en de oude ambachten die achter gesloten deuren nog altijd plaats vinden in VenetiŽ.