venetie-gondelscanal grande venetievenetievenetie-piazza-san-marco-winterpiazza-san-marco-venetie-copyright stef demolvenetie-carnavalvenetie-piazza-san-marco

Lesje roeien in een 'voga alla veneta'

Wil je eens iets anders ervaren dan de gebaande (water-)wegen in Venetië? Neem dan een lesje roeien in een ‘voga alla veneta’, de oorspronkelijke ‘stand-up’ manier van roeien.

Een duurzame, historische en groene activiteit waarmee je in alle rust door achteraf kanalen peddelt en fysiek ervaart (blaren op je handen) wat het is om in een stad te leven die gedomineerd wordt door water. 

Een watertaxi, de vaparetto, zittend in een zwarte gondel, niets in Venetië weegt op tegen deze ervaring. Je wordt teruggeschoten in de tijd. Alsof je roeit in een 18de eeuws schilderij van Canaletto. Tegelijkertijd steun je de non-profit organisatie ‘Row Venice’ in haar pogingen de voga te behouden als integraal onderdeel van het Venetiaans cultureel historisch erfgoed. ‘There is nothing more Venetian than the Voga’.   

Venetie_roeien-voga

Voordat je daadwerkelijk gaat roeien maak je kennis met de ‘batellina coda di gambero’, nu extreem zeldzaam maar vroeger was deze stabiele en comfortabele boot de meest populaire manier om je over het water te bewegen in Venetië. De kosten voor anderhalf uur les zijn 80 euro voor maximaal 2 personen, 120 euro voor 3 en 140 euro voor 4 personen. De lessen worden in het Engels gegeven door zeer enthousiaste instructeurs. 

Naast een gewone les kan je ook kiezen voor een Cichetto Row, een les inclusief cicchetti en prosecco, een hapje en een drankje in een lokale bacaro, of voor een Vogata di Sera, een avondles, als de drukte ‘van het water’ is. Meer informatie vind je op de website van Row Venice

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Venetië in vogelvlucht

Trekvogels vliegen over Venetië