venetie-gondelspiazza-san-marco-venetie-copyright stef demolvenetie-piazza-san-marcovenetievenetie-carnavalvenetie-piazza-san-marco-wintercanal grande venetie

Carnaval Venetie: dit mag je niet missen

Het carnaval van VenetiŽ opent zaterdag 23 januari met een spetterende Ďcarnavalsoptochtí over het water. De kanalen van Canareggio vormen 's avonds het decor van dit magische schouwspel.

24 januari vindt de roeiboten-parade plaats in VenetiŽ. Start Punta della Dogana, dan over het Canal Grande naar de Rio di Cannaregio.
30 januari: start van het 'Festival van de Mariaís'. Om half drie ís middags vertrekt de Maria-parade van San Pietro di Castello over de Via Garibaldi en de Riva degli Schiavoni naar Piazza San Marco. Daar vindt de officiŽle verkiezing van de Mariaís plaats. Dit jaar is een van de oudste tradities van VenetiŽ in ere hersteld: de Doge die eer bewijst aan de 12 mooiste meisjes van VenetiŽ en hen juwelen aanbiedt voor hun bruiloft.

Venetie_carnaval-maria

Zondag 31 januari: de Vlucht van de Engel, uitgevoerd vanaf de klokkentoren op de Piazza San Marco. Deze vlucht is het startsein voor de officiŽle opening van de festiviteiten op Piazza San Marco.
Zondag 7 februari: de Vlucht van de Adelaar vanaf de klokkentoren op Piazza San Marco, uitgevoerd door een Ďmystery guestí. Diezelfde middag vindt de verkiezing van het ĎBeste Carnavalsmasker 2016í plaats.
Dinsdag 9 februari om 17.00 uur eindigt het carnavalsfeest in VenetiŽ met een symbolische vlucht van de gevleugelde leeuw over het publiek op Piazza San Marco.

Venetie_carnaval-piazza san marco

Wil je meer lezen over de achtergronden van het carnavalsfeest in VenetiŽ en de vele activiteiten die plaatsvinden kijk dan hier†op deze website.† †

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


VenetiŽ in vogelvlucht

Trekvogels vliegen over VenetiŽ