venetie-piazza-san-marcovenetie-gondelsvenetievenetie-carnavalcanal grande venetiepiazza-san-marco-venetie-copyright stef demolvenetie-piazza-san-marco-winter

Fietstour met gids door VenetiŽ

Fietsen in VenetiŽ? Ja dat kan! Uiteraard niet in het drukke centrum bij het San Marcoplein, de kanaaltjes en de bruggetjes, maar op het eiland Lido. Vandaar heb je een prachtig uitzicht op het historisch centrum van VenetiŽ. Bajabikes organiseert hier fietstours met een enthousiaste gids die je de mooiste plekjes rond de lagune laat zien.

Deze 4 uur durende fietstocht is de perfecte excursie als je het echte VenetiŽ wilt ontdekken. Het is helaas onmogelijk om in het historische centrum van de stad te fietsen, omdat het daar te druk en te smal is. Je kunt dit beter te voet of per gondel verkennen. Ontsnap even aan de drukte en maak door middel van een fietstour kennis met het echte Venezia.

Boek hier een fietstour in VenetiŽ!

Venetie_fietstour

De tour start met een leuke ferrytocht naar het eiland Lido. De ferry tocht is inbegrepen bij de tour. Op Lido stap je met de gids op de fiets en ontdek je wat er allemaal nog meer te zien is. Dit eiland beschermt het centrum van VenetiŽ tegen de Adriatische Zee. Hier is het een stuk rustiger dan in het centrum en je ziet waar de locals wonen. Het Lido heeft heerlijke stranden, maar is ook wereldberoemd vanwege het Filmfestival van Venetie, de prachtige art deco-architectuur en een aantal indrukwekkende hotels.

Je fietst naar de oudste Joodse begraafplaats van Europa en naar het kleine plaatsje Malamocco waar je geniet van een adembenemde uitzicht op de lagune. Het uitzicht op het historisch centrum is tijdens de fietstocht ook prachtig en fotogeniek. De lokale gids laat je met veel plezier de mooiste plekjes van het eiland zien.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Venetië - Venice - Venezia...

Venetie, prachtige stad aan de lagune. Met de gondels, Piazza San Marco en de Rialto-brug...