venetie-carnavalvenetie-gondelsvenetiecanal grande venetievenetie-piazza-san-marcopiazza-san-marco-venetie-copyright stef demolvenetie-piazza-san-marco-winter

In de voetsporen van commissaris Brunetti

Er is geen stad ter wereld waar zoveel buitenlanders over geschreven hebben als VenetiŽ. Van Goethe en Montaigne tot Ruskin, Henry James en Thomas Mann. Donna Leon, de Amerikaanse thrillerschrijfster staat dan ook in een lange traditie.

Zij wijkt echter in ťťn belangrijk opzicht af van de meerderheid: haar hoofdpersoon is een Italiaan. De verhalen over de immens populaire commissaris Guido Brunetti, waarvan inmiddels een kleine dertig avonturen verschenen zijn, brengen je tot in alle uithoeken van VenetiŽ en de Lagune. Een perfecte manier om je voor te bereiden op een trip naar VenetiŽ of achteraf nog eens na te genieten van alles wat je gezien hebt. De boeken zijn ook verfilmd en al kijkend waan je je weer in Lagunestad. Prachtige beelden!

Venetie_brunetti-donna-leon

Donna Leon woont sinds 1981 in VenetiŽ en weet als geen ander de unieke sfeer van de stad om te zetten in woorden. Haar boeken kenmerken zich, naast het spannende verhaal, door aandacht voor de Venetiaanse cultuur, muziek en eten. Het is niet voor niets dat er een kookboek gemaakt is waarin de watertandend lekkere recepten van de familie Brunetti beschreven staan, ĎBrunettiís Cookbookí van Roberta Pianaro. En behalve een kookboek is er ook een boek verschenen, waarin je VenetiŽ leert kennen door in de voetsporen van Brunetti te treden, ĎBrunettiís Venice. Walks Through Venice with the City's Best-Loved Detectiveí.

Wandelingen
Geen zin om dit aan de hand van een boek te doen? De schrijver, dr. Toni Sepeda, treedt ook zelf op als gids en biedt diverse themawandelingen aan.† Sepeda, hoogleraar literatuur en kunstgeschiedenis, is daartoe door Donna Leon als enige gids geautoriseerd. De wandelingen duren 1 tot 2 uur, van donderdag tot zondag, in de periode van september tot eind mei. Voor meer informatie en het maken van een afspraak mail je naar tosepeda@libero.it. Op de officiele website van Donna Leon vind je uiteraard ook meer informatie.

Bestel de boeken van Donna Leon over commissaris Brunetti bij bol.com

Interview met Donna Leon

In dit filmje vertelt Donna Leon ruim een kwartier over haar literaire creatie commissaris Guido Brunetti en haar liefde voor VenetiŽ

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Venetië - Venice - Venezia...

Venetie, prachtige stad aan de lagune. Met de gondels, Piazza San Marco en de Rialto-brug...