venetie-piazza-san-marcovenetievenetie-piazza-san-marco-wintercanal grande venetiepiazza-san-marco-venetie-copyright stef demolvenetie-carnavalvenetie-gondels

Weer en klimaat in Venetië

De beste tijd voor een bezoek aan†VenetiŽ is het voor- of het najaar, wanneer de temperatuur niet te hoog oploopt maar de zon wel aangenaam schijnt. In maart en april kan het wel nog behoorlijk regenen, maar vanaf mei krijgt de zon meestal de overhand en schittert de stad van de vroege ochtend tot de avond in het gouden licht.

Venetie_weer-klimaat.jpgIn juli en augustus wordt de stad weliswaar druk bezocht door toeristen van over de hele wereld, maar eigenlijk is het dan te heet om echt te kunnen genieten van de Venetiaanse sfeer. Ook veel inwoners trekken dan naar hun zomerhuis, waardoor de stad een soort Disneyland wordt. Het is 's zomers wel goed toeven op het Lido, met het strand voor de deur. In de stad zelf zijn er namelijk weinig verkoelingsmogelijkheden, terwijl de temperatuur hoog op kan lopen. Ook zijn er 's zomers veel muggen - stop dus extra bescherming tegen muggen en/of creme tegen muggenbeten in de koffer.

In de winter is VenetiŽ misschien wel op haar mooist. Als je het geen probleem vindt om met een dikke jas door de straatjes te struinen, ga dan in januari of februari naar†VenetiŽ. De stad koestert zich dan niet alleen in een aangename rust, waar vooral de bewoners van profiteren, maar ook in een schitterend winterlicht. In combinatie met de mist die 's ochtends vaak over de stad hangt in de winter, krijgt alles een nog sprookjesachtiger aanblik.

Venetie_weer-klimaat3.jpgLet wel: tijdens het carnaval, dat meestal in februari plaatsvindt, is het wel weer erg druk. Het is een unieke ervaring, maar als je denkt in alle rust door de stad te kunnen dwalen, moet je je reis naar VenetiŽ†niet tijdens deze feestelijkheden plannen.

Van oktober tot en met december kan het hard regenen in VenetiŽ. Het gebeurt dan ook vaak dat de stad overspoeld wordt door het aqua alta, hoog water. Hoewel de gemeente op veel plekken zorgt voor vlonders, zodat je redelijk hoog en droog door de stad kunt waden, is een paar hoge laarzen dan geen overbodige luxe.†

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


VenetiŽ in vogelvlucht

Trekvogels vliegen over VenetiŽ