venetiepiazza-san-marco-venetie-copyright stef demolvenetie-carnavalvenetie-piazza-san-marco-wintercanal grande venetievenetie-gondelsvenetie-piazza-san-marco

Magisch in de mist

Wil je†VenetiŽ bijna voor jezelf alleen hebben? Wil je door de stad slenteren en de sprookjesachtige sfeer voelen? Ga dan in de winter naar de stad!

Venetie_weer-mist1.jpg's Winters heb je de stad bijna voor jezelf alleen. Er zijn maar weinig toeristen en de stad wordt nu echt bewoond. Inwoners komen naar buiten voor boodschappen, een lunch in een trattoria en een praatje. Zelfs de gondeliers maken tijd voor een onderonsje en een kopje koffie aan de bar.

Tel hier de magische sfeer van de mist die vooral in de ochtend in de straatjes hangt bij op, en het gouden winterlicht dat de stad in een bijzondere gloed zet en je weet:†VenetiŽ is een stad om in de winter te bezoeken. Neem wel warme kleding en een dikke winterjas mee, want de combinatie van kou en vocht kan je anders tot op het bot doen verkleumen, zeker als je ook een tocht over het water wil maken.

Om op te warmen, zijn er gelukkig voldoende musea, barretjes en restaurantjes, maar de sfeer is zo uniek dat je toch ook veel buiten zult ronddwalen...†
Venetie_weer-mist2.jpg

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Venezia

Mooie beelden van Oliver Astrologo van het nog rustige VenetiŽ in de vroge ochtend en de oude ambachten die achter gesloten deuren nog altijd plaats vinden in VenetiŽ.