venetie-gondelsvenetievenetie-piazza-san-marcopiazza-san-marco-venetie-copyright stef demolcanal grande venetievenetie-carnavalvenetie-piazza-san-marco-winter

Strada Nuova & Cannaregio

Vanaf het station leidt een rij souvenirkraampjes (met zeker niet de mooiste spullen) je naar de iets rustiger Rio Tera San Leonardo, waar 's ochtends een vrij grote markt wordt gehouden met fruit, groente en vis. Aan weerszijden van de kraampjes vind je winkels met kleding, accessoires, goede pasticcerie (banketbakkers) en een van de beste erboristeria van de stad, Cibele.

Venetie_winkelstraten-strada-nuova.jpgDe Rio Tera San Leonardo gaat over in de Rio Tera della Maddalena, met veel modewinkels, die vervolgens weer overloopt in de Strada Nuova, die richting de Rialtobrug loopt. Hier vind je onder andere een grote supermarkt, modezaken, restaurantjes, delicatessenzaken en het warenhuis Coin.

Het loont zeker de moeite om van deze hoofdroute af te wijken. In de kleine straatjes van Cannaregio vind je geen grote winkels, maar wel de leukste ateliers, werkplaatsen en kleine winkels van de stad, met voor elk wat wils. Kunst, mode, delicatessen, prenten, boeken... je kijkt je ogen uit!

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Venezia

Mooie beelden van Oliver Astrologo van het nog rustige VenetiŽ in de vroge ochtend en de oude ambachten die achter gesloten deuren nog altijd plaats vinden in VenetiŽ.