Op het menu
Venetië staat bekend om de heerlijke keuken met verse groente en vis, maar dan wil je natuurlijk wel weten wat er op het menu staat! Met onderstaande woordenlijst kun je de meeste Venetiaanse menukaarten goed ontcijferen. Buon appetito!
- antipastovoorgerecht vaak bestaande uit kleine hapjes
- aperitivodrankje voor het eten, vaak met kleine hapjes
- acqua mineralemineraalwater
- gassata / frizzantemet bubbels
- naturaleplat water
- carnevlees
- contornobijgerecht
- copertovast bedrag voor de service (meestal 1 tot 2 euro pp)
- dolcitoetjes
- formaggiokaas
- gelatoijs
- insalatasalade
- panebrood
- pescevis
- piatto del giornodagschotel
- primoeerste gang bestaande uit pasta, gnocchi of risotto
- secondotweede gang bestaande uit een vlees- of visgerecht
- vinowijn
- biancowit
- rossorood
- zuppa / minestrasoep
- Piatti di Venezia:Gerechten van Venetie:
- affettato mistogemengde vleessoorten
- spaghetti alle vongoletraditionele Venetiaanse spaghetti met venusschelpen
- bruschettageroosterde broodjes, belegd
- filetti di baccalàkabeljauw, gezouten en gedeeltelijk gedroogd
- fiori di zucchini (ripieni)(gevulde) courgettebloemen
- fritti mistigemengde gefrituurde hapjes
- gnocchiaardappel- of griesmeelballetjes
- suppli (al telefono) / arancinegefrituurde risottoballetjes
Venezia
Mooie beelden van Oliver Astrologo van het nog rustige Venetië in de vroge ochtend en de oude ambachten die achter gesloten deuren nog altijd plaats vinden in Venetië.