www.venetie-nu.nl gebruikt cookies!

De websites van Stedenman gebruiken cookies (o.a. van Google) om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Klik op "Ja, ik ga akkoord!" om cookies te accepteren en de website volledig te gebruiken, of lees hier meer informatie voor een gedetailleerde beschrijving van de soorten cookies en te kiezen of u deze cookies wilt accepteren tijdens een bezoek aan deze site.
venetie-piazza-san-marco-wintercanal grande venetievenetiepiazza-san-marco-venetie-copyright stef demolvenetie-piazza san marcovenetie-canal-grandevenetie-carnavalvenetie-lagune-eilandengondels-venetiecarnaval-venetievenetie-piazza-san-marco-winter

Lekker uit eten - Waar stil je in Venetië je honger?

In VenetiŽ†kun je heerlijk eten. Maar waar kun je nu het beste naartoe? Naar een echt ristorante, een trattoria of gewoon gezellig naar een pizzeria? En wat is het verschil eigenlijk?

De kleine Italiaans voor Dummies zet de verschillende Italiaanse eetgelegenheden voor je op een rijtje:

ĎVoordat je in ItaliŽ je honger gaat stillen, moet je bepalen waar je dat gaat doen. Het grote aanbod restaurants in Italie maakt de keuze er niet makkelijker op. Je kunt kiezen uit:

√ bar (bar): een Italiaanse bar met allerlei drankjes en kleine hapjes.

√ paninoteca (pa-nie-no-te-ka): hier kun je allerlei warme en koude broodjes krijgen.

√ osteria (os-te-rie-ja): een kleine eetgelegenheid waar je een eenvoudige, maar smakelijke hap kunt krijgen. De prijzen zijn meestal laag.

√ trattoria (trat-to-rie-ja): een trattoria houdt het midden tussen een osteria en een restaurant. De prijzen zijn gemiddeld.

√ taverna (ta-ver-na): de kwaliteit van het eten en drinken is iets lager dan in een trattoria.

√ ristorante (ries-to-ran-te): ItaliŽ kent uitstekende restaurants, maar de prijzen variŽren nogal. De beste strategie: bekijk eerst de prijzen en beslis daarna.

√ pizzeria (piet-tse-rie-ja): de meeste verkopen veel verschillende pizzaís. Pizzaís zijn altijd goed in ItaliŽ. Je kunt hier ook pasta en salade krijgen.

√ tavola calda (ta-vo-la kal-da): een soort fastfoodrestaurant of afhaalrestaurant, waar je warme gerechten kunt krijgen.í

Tja, hier moeten we toch even ingrijpen in de tekst van De kleine Italiaans voor dummies. Vooral bij de pizzeria. De echte Italiaanse pizzeria verkoopt namelijk maar een paar soorten pizza: de margherita, de marinara en soms nog een variant als extra margherita (met extra mozzarella).†

Dus niks geen veel verschillende pizzaís; dat doen ze puur voor de toeristen. En dus eigenlijk ook geen pasta en salade Ė bij†een pizza drink je cola of bier, een uitgebreider menu is er vaak niet.

Lees en leer meer in

De kleine Italiaans voor Dummies
Francesca Roman Onofri & Karen Antje Moller
ISBN 9789043023245
Ä 7,95
Pearson Education

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Venezia

Mooie beelden van Oliver Astrologo van het nog rustige VenetiŽ in de vroge ochtend en de oude ambachten die achter gesloten deuren nog altijd plaats vinden in VenetiŽ.